НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Veće o Predlogu Pisma opštine Paraćin kompaniji “Delphi”

PONEDELJAK, 13. 02. 2017.

 Na 107. sednici, održanoj 12. februara, Opštinsko veće je razmatralo Predlog Pisma opštine Paraćin kompaniji “Delphi Europen Holdings Limited”.

 Kako je obrazloženo, nakon dosadašnjih razgovora sa predstavnicima “Delfija”, pisma o namerama te kompanije i zahteva, kojima bi se omogućilo poslovanje u Paraćinu, na osnovu načelnih analiza stručnih konsultanata Reginonalne agencije za razvoj Šumadije i Pomoravlja i stručnih službi opštine Paraćin - Odeljenja za javne službe i lokalni ekonomski razvoj, budžet i finansije, opštinskog pravobranilaštva, Direkcije za izgradnju i Uprave za investicije, posle održane javne rasprave, na prethodnoj sednici, pripremljen je predlog pisma o više opcija moguće buduće saradnje.

 Ponude opštine Paraćin navedene u pismu su okvirne i o njima se može dalje pregovarati, s obzirom na to da “Delfi” još uvek razmatra mogućnosti, jer na osnovu analize koju je kompanija sprovela, u čitavom Pomoravskom okrugu nema potrebnog broja radnika koje bi mogla da zaposli.

 Nakon obrazloženja, veće je jednoglasno donelo Zaključak da je saglasno sa Predlogom teksta Odeljenja za javne službe i LER. Veće je konstatovalo da je pismo okvir za ponudu i da je saglasno da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj može nastaviti razgovore sa kompanijom “Delfi”. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 8 guests online