НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
“Eko fond” ulazi u proceduru izbora izvođača za uređenje kanala u nekoliko sela

UTORAK, 14. 02. 2017.

 Nakon što je Opštinsko veće, na poslednjoj sednici, donelo Rešenje o davanju saglasnosti na preuzimanje obaveza po ugovoru za kapitalne projekte koji zahtevaju plaćanje u više godina Upravi za investicije i upravljanje imovinom opštine Paraćin, u skladu sa Odlukom o budžetu za ovu godinu i Programom koji je usvojila Skupština, budžetski Fond za zaštitu životne sredine ulazi u proceduru sprovođenja javne nabavke za izbor izvođača radova na uređenju i izgradnji kanala za odvođenje atmosferskih i bujičnih voda, u seoskim mesnim zajednicama.

 Ovi poslovi su se, nakon poplave 2014. godine, ispostavili kao neophodni, kažu u budžetskom Fondu za zaštitu životne sredine, nadležnom za sprovođenje projekta kojim su predviđeni radovi u selima u kojima bujične vode prave velike probleme. Početak radova, čija se kompletna realizacija planira tokom 2017. godine, ukoliko javna nabavka velike vrednosti za izbor izvođača uspe, moguće je očekivati krajem aprila, početkom maja.

 Plaćanje izvedenih radova planirano je kroz dve godine, za šta je predviđeno po 13 miliona 540 za tekuću i narednu budžetsku godinu.

 Inače, projekat obuhvata drugu fazu izgradnje i uređenja kanala za odvođenje atmosferskih voda u Drenovcu, kanala u Potočcu, Lešju, Golubovcu, Klačevici, Svojnovu, Tekiji i takozvanog “Šainog potoka” u Izvoru, čije bi uređivanje omogućilo kasniju izgradnju istoimene ulice u selu. Sporvođenjem ovogodišnjeg programa stepen zaštite se podiže na viši nivo, jer uređeni kanali, pod uslovom da ih meštani ne zatrpavaju smećem, prihvatanjem određenih količina voda smanjuju rizik od izlivanja i ugrožavanja ljudi i materijalnih dobara, kažu u budžetskom Fondu za zaštitu životne sredine, čijim je programom za ovu godinu, pored ostalog, planiran nastavak projektovanja antierozivnih zapreka u slivu Crnice. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online