НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Nacrt Plana generalne regulacije javnom uvidu do 10. marta

UTORAK, 14. 02. 2017.

 U okviru procedure donošenja novog Plana generalne regulacije opštine Paraćin, Nacrt dokumenta dostupan je javnosti u prostorijama Odeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove i zvaničnoj internet stranici opštine.

 Pošto se radi o dugoročnom dokumentu, koji se obično donosi na period od deset godina i izuzetno menja u slučajevima eventualnih nedostataka koji se pojave na terenu, važno je da što veći broj građana, pravnih i fizičkih lica, obavi javni uvid u grafički i tekstualni deo Plana, sugeriše i da svoje predloge i sugestije Odeljenju za urbanizam. Izmene Plana koji obuhvata gradsko područje i obode grada, Glavicu, Tekiju i Striške naselje su neophodne iz nekoliko razloga. Njima se definišu uslovi gradnje u područjima poplavljenim 2014. godine, usklađeni sa Projektom hitnih radova odbrane grada od velikih voda, planiraju saobraćajnice u prigradskim naseljima, povoljnija saobraćajna rešenja u samom gradu i preciznije definišu uslovi izgradnje, nedovoljno precizirani planom iz 2011. godine, koji su se na terenu pojavili kao problem.

 Planom generalne regulacije se rezerviše prostor za javne namene kako bi se sprečila neplanska gradnja, odnosno stvara pravni i planski osnov buduće izgradnje, uređenja i razvoja područja koji obuhvata. Detaljniji uslovi definišu se planovima detaljne regulacije konkretnih područja, koji moraju biti usklađeni sa najvišim planskim dokumentom.

 Nacrt Plana generalne regulacije opštine Paraćin će na javnom uvidu biti do 10. marta. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online