НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Brnabićka: “Paraćin primer opštine koja ima ispod optimalnog minimuma zaposlene, a dobro radi

ČETRVTAK, 16. 03. 2017.

 Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ana Brnabić, rekla je novinarima da je linearno smanjivanje iz 2015. godine dovelo do toga da pojedine opštine imaju ispod optimalnog broja zaposlenih, te da će zbog toga, njima biti omogućeno novo zapošljavanje. Kako je dodala, ima i onih samouprava u kojima je prevelik broj zaposlenih, čak i dvostruko iznad maksimalnog broja i u kojima će optimizacija biti sprovedena postepeno, do 2020. godine.

 Postoje lokalne samopurave koje su vođene racionalizovano i profesionalno i koje su smanjile broj zaposlenih na optimum, a odlukom o linearnom smanjivanju došli smo do toga da smo neke od, u stvari najboljih lokalnih samouprava, kaznili, rekla je ministarka.

 Ona je, kao primer lokalnih samouprava koje imaju ispod optimalnog minimuma zaposlene, a dobro rade, navela Paraćin i Pirot, dok je u one sa prevelikim brojem zaposlenih uvrstila Smederevsku Palanku i Prokuplje.

 Ministarka Brnabić je kazala da će Ministarstvo, zajedno sa generalnim Sekretarijatom Vlade Srbije započeti zajednički proces konsultacija sa lokalnom samoupravom i organima državne uprave o broju zaposlenih.

 “Imamo analize i brojeve, znamo šta sada treba svaka od lokalnih samouprava da uradi, obavestićemo ih šta naše analize pokazuju, a lokalne samouprave treba da nam ukažu ukoliko postoje stvari sa kojima se ne slažu ili ukoliko nemamo dovoljno dobre podatke, kako bi doneli odluku o maksimalnom broju zaposlenih za 2017. godinu”, rekla je Ana Brnabić, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a prenose mediji.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online