НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Потрошња воде под надзором инспекције

УТОРАК, 08. 08. 2017.

 На предлог Јавног предузећа "Водовод" Општинско веће је донело Oдлуку о рационалној потрошњи воде за пиће, која важи од дана доношења Одлуке, 4. августа, до 30. септембра.

 Због пет до шест пута веће потрошње воде, смањене издашности врела "Света Петка" и укључивања у водоснабдевање свих допунских бунара, неопходно је санкционисање сваке ненаменске потрошње пијаће воде.

 Воду за пиће забрањено је употребљавати за заливање башти, поливање зелених површина и плочника, као и за прање аутомобила, а комунална инспекција сваке вечери обилази домаћинства у свим деловима града. На терену је, како кажу у општонској комуналној иснпекцији утврђено да највећи број домаћинстава за ове сврхе користи техничку воду, односно има дворишне пумпе и бунаре, из најпрактичнијег разлога - када би користили воду из водовног система, рачуни би им у летњем периоду били драстично већи. Такође, техничка вода се користи за рад фонтана и поливање травњака на јавним површинама, тако да ни освежавање зеленила у граду није разлог несташице воде.

 Овог лета регистровано је неколико кварова на главном воду и нестанак воде због поправки, екипе "Водовода" раде на терену у оваквим случајевима у било које доба дана и ноћи, док се квар не отклони.  

 Незадовољство грађана због слабог притиска воде у цевима и остајања без воде на вишим спратовима у зградама које немају пумпе, па и у кућама, у неким деловима града, исказано је ових дана и путем друштвених мрежа.

 Инспекција ће наставити да контролише спровођење одлуке Општинског већа и да обилази домаћинства у циљу контроле ненаменске потрошње.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online