НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Потрошња воде под надзором инспекције

УТОРАК, 08. 08. 2017.

 На предлог Јавног предузећа "Водовод" Општинско веће је донело Oдлуку о рационалној потрошњи воде за пиће, која важи од дана доношења Одлуке, 4. августа, до 30. септембра.

 Због пет до шест пута веће потрошње воде, смањене издашности врела "Света Петка" и укључивања у водоснабдевање свих допунских бунара, неопходно је санкционисање сваке ненаменске потрошње пијаће воде.

 Воду за пиће забрањено је употребљавати за заливање башти, поливање зелених површина и плочника, као и за прање аутомобила, а комунална инспекција сваке вечери обилази домаћинства у свим деловима града. На терену је, како кажу у општонској комуналној иснпекцији утврђено да највећи број домаћинстава за ове сврхе користи техничку воду, односно има дворишне пумпе и бунаре, из најпрактичнијег разлога - када би користили воду из водовног система, рачуни би им у летњем периоду били драстично већи. Такође, техничка вода се користи за рад фонтана и поливање травњака на јавним површинама, тако да ни освежавање зеленила у граду није разлог несташице воде.

 Овог лета регистровано је неколико кварова на главном воду и нестанак воде због поправки, екипе "Водовода" раде на терену у оваквим случајевима у било које доба дана и ноћи, док се квар не отклони.  

 Незадовољство грађана због слабог притиска воде у цевима и остајања без воде на вишим спратовима у зградама које немају пумпе, па и у кућама, у неким деловима града, исказано је ових дана и путем друштвених мрежа.

 Инспекција ће наставити да контролише спровођење одлуке Општинског већа и да обилази домаћинства у циљу контроле ненаменске потрошње.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online