НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Разминирана површина од преко 4 милиона квадрата

ПЕТАК, 10. 11. 2017.

 На територији општине Ћуприја у току је реализација пројекта за разминирање на локацији "Ћуприја 1", укупне површине 775 хиљада 200 метара квадратних, који је израдио Центар за разминирање. Извођач радова је руска државна агенција "Емерком", односно њена специјализована организација "Емерком димајнинг“, док је средства обезбедила Руска Федерација, у оквиру програма помоћи Републици Србији у чишћењу територија од неексплодираних убојитих средстава.

 У питању је површина загађена разним врстама неексплодираних убојитих средстава и њиховим остацима, након пожара и експлозије, који су 19. октобра 2006. године захватили војно складиште "Параћинске утрине".

 Од почетка радова, крајем августа до 9. новембра, ове године, очишћена је површина од 533 хиљаде 407 метара квадратних, при чему су пронађена 72 комада неексполодираних убојитих средстава, углавном артиљеријске гранате и минобацачке мине.

 Подсећања ради, до сада је у Параћину, у периоду од 2009. до 2016. године, разминирана површина од 4 милиона 604 хиљаде 860 квадратних метара, на којој је пронађено и уништено 12 хиљада 596 комада разних врста неексполодираних убојитих средстава.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online