НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
181. седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 20. 11. 2017.

 На захтев Дирекције, за обезбеђивање гараже и паркинга за 25 возила, на образложени предлог стручне службе, Општинско веће је на 181. заседању, утврдило и упутило Скупштини на усвајање Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о давању на коришћење објеката Јавном предузећу Дирекција за изградњу општине Параћин. Дирекцији се, осим гараже, даје на коришћење и 2,5 хектара за паркирање, између хангара у надлежности ЈКП-а и магацина на простору бивше Касарне.

 Одборницима је на усвајање упућен и Нацрт Решења о укидању решења Скупштине, донетог марта ове године, о отуђењу земљишта у Индустријској Зони СЗР "НИД професионална електроника" јер уговор са инвеститором није потписан у предвиђеном року, јер је ушао у друге инвестиције. Решењем, достављеним већу није регулисан повраћај депозита. С обзиром на то да су за конкретну парцелу заинтересована још два инвеститора, стручна служба је изнела став да треба донети решење о укидању претходног. За скупштинско усвајање утврђен је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама о социјалној заштити општине Параћин, којим се, одредбе које се односе на коришћење субвенција за првоз ђака, усклађују са канлендаром распуста Министрства просвете. Мењају се датуми подношења захтева, за прво полугодиште од 25. августа до 15. септембра, за друго од 5. до 20. фебруара, како би ђаци, на време доставили захтеве и потребну документацију.

 Једногласну сагласнот веће је дало и на Извештај комисије за преглед годишњих и посебних програма у области спорта о усвајању ревидираног предлога овогодишњег програма Спортског и Фудбалског савеза, Рукометног клуба, ФК "Јединство", "СФС Борац", затим "Младост" Горња Мутница, "Непредак" Дреновац, "Младост" Сикирица, "Земљорадник" Стрижа, "Хајдук" Чепуре, "Слобода" Крежбинац, "Будућност" Лебина, "Јединство" Ратаре и Одбојкашког клуба "Параћин". 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 8 guests online