НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Оглас за избегла и интерно расељена лица

СУБОТА, 09. 12. 2017.

  Комисија за доделу помоћи, расписала је оглас за подношење захтева за доделу хуманитарне помоћи у пакетима хране за најугроженије породице избеглица и интерно расељених лица. Према правилнику Комисије, да би остварила право на помоћ, избегла и интерно расељена лица у стању социјалне потребе треба да испуњавају неке од услова - да укупни приходи породице не достижу половину просечне плате у Србији за септембар ове године, односно да су мањи од 24. хиљаде 106 динара, да су једнородитељска или вишечлана домаћинства са малолетном или децом до 26. година старости, која су на редовном школовању, да међу члановима домаћинства имају инвалидске пензионере или тешко оболела лица. Право на помоћ остварују и вишегенерацијска, као и старачка домаћинства, са више чланова или једночлана, старости преко 60 година за жене и 65 за мушкарце, као и породице са проблемом породичног насиља. Помоћ се одобрава једнократно, у хуманитарним пакетима хране, а уз захтев за доделу пакета, који се подноси у општини Праћин, подносилац је дужан да достави следећу документацију - избегличку или расељеничку легитимацију подносиоца захтева, доказе о приходима, медицинску документацију, а у случају насиља у породици пресуду надлежног суда или извештај Центра за социјални рад.

 Комисија доноси одлуку на основу чињеничног и стања на терену, руководећи се, пре свега, извештајима Центра за социјални рад.

 Захтев са пратећом документацијом треба послати препорученом поштом или донети лично у канцеларију број 7, Повереништва Комесаријата за избеглице и миграције у згради Општине, до 18. децембра, до 15:30. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU