НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Тужбе једини начин да стакларци реше статус?

УТОРАК, 09. 01. 2018.

 Више десетина радника Стакларе, који су добили отказе када је фабрика отишла у стечај, поднело је претходних дана тужбе за поништење отказа, што им је саветовала и инспекција рада, јер је у међувремену Привредни апелациони суд укинуо решење о стечају, а они након тога нису враћени на посао.

 Како су, у обраћању медијима, више пута поновили, представници веће групе радника који себе зову "отпуштенима преко фејсбука" тужбе су једини правни начин да се њихов статус реши, јер су у току периода након поништења стечаја више пута одлазили испред фабрике, разговарали са руководиоцима, али никакво конкретно решење нису тиме издејствовали, заправо нису враћени на посао.

 Драган Динић, један од бивших радника СФС, рекао је да је неколицини радника нуђено да повуку тужбе, а да на посао буду враћени уз уговоре о привременим и повременим пословима, који важе месец дана, што су они одбили, из страха да тек онда, ако им такви уговори не буду продужени, неће имати никакав правни лек за решавање проблема. С обзиром на то да је решење о укидању стечаја донето 24. новембра "отпуштени преко фејсбука" знају да у року од 60 дана, а то значи до 24. јануара, треба да поднесу тужбе за поништење отказа, а то саветују и онима који тренутно у фабрици раде, јер су и они 20. септембра, кад је стечај отворен, добили отказе, а сада раде са уговорима о привременим пословима, јер ће се, у случају да им ти уговори не буду продужен, наћи у безизлазној ситуацији. Динић је рекао да би, према њиховој процени, фабрику могло да тужи више стотина радника. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU