НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Субвенције из буџета за комуналије

ЧЕТВРТАК, 11. 01. 2018.

 Грађани општине Параћин, имају могућност да и ове године, остваре право на субвенције из буџета општине у износу 40 одсто накнаде за утрошену воду, до 4 кубика по члану домаћинства или 95 одсто накнаде за воду и изношење смећа, уколико припадају одређеним социјалним категоријама друштва, којима се ова врста помоћи опредељује.

 Захтеви се попуњавају и са потребном документацијом, предају у канцеларијама 6 и 12, параћинског Центра за социјални рад, сваког радног дана, од 8 до 14 сати. Како би остварили право на субвенције рачуна током целе године, грађани би поједностављену процедуру, требало да заврше најкасније до краја фебруара.

 Осим захтева, рачуна за утрошену воду и личне карте лица на које рачун гласи, за субвенције од 40 одсто, потребан је докуменат, којим се потврђује испуњавање једног од потребних услова. Најчешће, пензиони чек за домаћинства која имају пензионере у кући, без обзира на висину пензије. Осим њих, ово право могу да остваре домаћинства чији бар један члан има право на дечји додатак или туђу негу и помоћ преко пензијско инвалидског осигурања, она чији је бар један члан на евиденцији Националне службе за запошљавање, као и породице које нису обвезници годишњег пореза на доходак грађана. Иначе, право искључиво могу да остваре власници кућа или станова, односно станари изнајмљеног стамбеног простора, који достављају оверен уговор о закупу, што искључује лица која немају пребивалиште на адреси за коју подносе захтев, напомињу у Центру за социјални рад.

 За субвенционисање обједињених рачуна за изношење смећа и воду, документација је сложенија у зависности од строго утврђених критеријума, на основу којих се остварује право на субвенције. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU