НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
До 26. јануара јавни увид у ПГР

ПОНЕДЕЉАК, 15. 01. 2018.

 Нацрт Плана генералне регулације насељеног места Параћин у процедури је поновљеног јавног увида, јер је, због великог броја примедби, пристиглих током првог редовног, које је Комисија за планове прихватила, претрпео значајне измене.

 У предлог Нацрта, уврштена је већина од око 80 предлога, које су правна и физичка лица доставила Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове. Нацртом најважнијег планског документа насељеног места Параћин, ширег обухвата од тренутно важећег, обухваћена су сва приградска насеља и Главица. Њиме се, осим стварања правних и дугорочних планских основа будуће изградње, уређења и развоја комплетног подручја на који се односи, омогућава и решавање имовинских односа у раније неплански грађеним деловима општине Параћин, који ће омогућити касније општинске инвестиције у опремање основном инфраструктуром.

 Новим планским документом се, такође, отклањају одређени недостаци претходног Плана, који су се појавили у пракси и у складу са техничком изводљивошћу, предвиђају боља саобраћајна решења.

 Нацрт Плана изложен је у просторијама Одељења за урбанизам и имовинско правне послове, објављен у дневним новинама и на неколико билборда у граду, као и на званичном сајту општине Параћин, у делу "Конкурси и јавни огласи", где се осим у графички, може обавити увид и у текстуални део документа.

 Поновљени јавни увид траје до 26. јануара, до када би физичка и правна лица требало да доставе писано образложене сугестије и предлоге, пре него што на јавној седници Комисије за планове, добију могућност да их усмено образложе. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU