НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Од око 150, регистровано 60 зграда

УТОРАК, 16. 01. 2018.

 Од почетка увођења законске обавезе регистровања стамбених заједница, на територији параћинске општине, регистрацију је обавило 60 Скупштина станара, које су, као неопходан корак, одржале изборне Скупштине за управнике и обавиле комплетну процедуру код овлашћеног регистратора за општину Параћин.

 На локалу их, према проценама Републичког геодетског завода укупно има око 150, што значи да је више од две трећине испунило обавезу утврђену Законом о становању и одржавању стамбених зграда.

 По упутствима ресорног републичког Министарства грађевине о увођењу принудне управе у стамбене заједнице које не изаберу, односно не ангажују лиценцираног професионалног управника на време, у припреми је општинска Одлука о утврђивању накнада за текуће инвестиционо одржавање зграда и накнада за рад принудних управника стамбених и стамбено пословних објеката. До утврђивања и примене тих аката, станари имају могућност да обаве процедуру избора и региструју стамбене заједнице у просторијама Паркинг сервиса, у Улици владике Николаја Велимировића, каже Иван Ружић, овлашћени регистратор за општину Параћин. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online