НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Општински конкурс за удружења грађана

СРЕДА, 17. 01. 2018.

 Општина Параћин је и ове године планирала средства за финансирање програма и пројеката од јавног значаја удружења грађана и хуманитарних организација, за које ће се средства опредељивати конкурсом.

 Овогодишњим буџетом предвиђено је 6,5 милиона динара за програме у области заштите лица са инвалидитетом, интерно расељених и избеглих, заштите животне средине, животиња, реализацију хуманитарних програма и промоције људских права, као и областима социјалне и борачко инвалидске заштите, помоћи старима, заштити потрошача, друштвене бриге о деци и младима и програме удружења која искључиво следе јавне потребе. Осим усклађености са националним и локалним стратегијама, јавним потребама и интересима грађана и другим конкурсом прописаним условима, програми удружења и невладиних организација са којима се јављају на конкурс, морају бити одрживи и усмерени на што већи број корисника.

 Конкурсну документацију, која се може преузети сваког радног дана од 9 до 15 сати у просторијама Народне канцеларије, неопходно је доставити Писарници Општинске управе Параћин – председнику општине, за избор програма од јавног интереса, најкасније до 20. јануара. Удружења, којима средства по конкурсу буду одобрена, имају обавезу да их наменски потроше током текуће буџетске године и доставе Извештај о реализацији програмом планираних активности. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU