НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Поново о стечају у Стаклари

СРЕДА, 17. 01. 2018.

 У Привредном суду у Крагујевцу је за четвртак је заказано рочиште на коме поново треба да се одлучује о увођењу стечаја у Српску фабрику стакла, а на основу захтева чачанске фирме "Вексилум".

 Овај суд је 20. септембра прошле године донео решење да Стаклара иде у стечај, али је Привредни апелациони суд из Београда 6. децембра решење поништио због тога што је донето на основу погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања и вратио предмет у Крагујевац, на поновно одлучивање.

 Радници који су добили отказ због стечаја неће ићи у Крагујевац, јер им не би било дозвољено да присуствују расправи, рекла је бивша радница Српске фабрике стакла, Весна Симић. Највероватније ће рочиште бити одложено, због документације која треба да стигне из Бугарске, рекла је она.

 Иначе, све већи број радника који су добили отказ 20. септембра прошле године подноси захтеве за поништај решења о отказу, на које фабрика треба да одговори у року од 30 дана. Уколико одговори фабричког руководства буду негативни, радници ће се обратити суду. После поништења одлуке Привредног суда о увођењу стечаја очекивало се да 230 отпуштених радника буде враћено на посао, као што су враћени генерални директор и чланови Надзорног дбора, али то се није десило. Руководство фабрике тврди да треба да се сачека коначно решење у вези стечаја, што би према очекивањима требало да уследи у марту ове године. Отпуштени на то не пристају, као ни на препоруке руководства да не туже фабрику. Весна Симић каже да се и на огласним таблама у Фабрици појавило обавештење без потписа и печата, у коме се тражи од радника да не туже фабрику.

 Подсећања ради, увођење стечаја тражила је чачанска фирма "Вексилум" која је наводно откупила дуг фабрике према бившем власнику, бугарској фирми "Глас индустри". Српска фабрика стакла је негирала постојање тог дуга од 47 милиона евра. Привредни суд је 30. маја прошле године одбио увођење стечаја, да би 20. септембра по жалби "Вексилума" поново одржао расправу на којој је донео решење о увођењу стечаја. Уследила је жалба, па је Привредни апелацини суд укинуо одлуку о увођењу стечаја и вратио предмет Привредном суду у Крагујевцу. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online