НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Одржана 200. седница Општинског већа

ЧЕТВРТАК, 18. 01. 2018.

 За разматрање на 200. седници, већу општине Параћин, први пут је достављен Нацрт Одлуке о начину, мерилима и критеријумима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из општинског буџета, због усклађивања са изменама прописа којима се уређује та област. Обавеза је да локална самоуправа уместо досадашњег Правилника донесе Одлуку. Нацртом се средства опредељују конкурсом, једном годишње, дефинишу нове области културе прописане Уредбом и критеријуми. Одлуку о избору пројеката доноси стручна Комисија, а на основу њене одлуке да је пројекат од посебног значаја, средства се могу определити и без јавног конкурса.

 Веће се о томе није изјашњавало, као ни о Предлогу механизма утврђивања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Параћин, на основу акта Независног удружења новинара и одржаних јавних дебата. Затим је размотрена жалба Вујић Лазара, на Решење Комисије за избор корисника за доделу помоћи намењене побољшању услова становања интерно расељених са Косова, кроз доделу помоћи за куповину сеоских кућа са окућницом. Жалба се одбија као неоснована, јер поред осталог, лице не испуњава основни услов становања у неадекватном приватном смештају.

 По закључивању расправе, веће је утврдило и упутили Скупштини на усвајање, на претходној седници, разматране одлуке Управног одбора Општинске стамбене агенције о изменама и допунама Статута, као и о усвајању Локалног акционог плана запошљавања у општини Параћин за 2018. годину. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU