НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Пресељење рендгена по прописима, тврде у Болници

ЧЕТВРТАК, 22. 02. 2018.

 Након што је јуче члан Главног одбора Покрета "Двери", Србољуб Мицкић, изнео сумњу у предузете мере заштите од штетног зрачења приликом пресељења рендген кабинета Опште болнице Параћин у друге просторије, данас је руководство Опште болнице упутило деманти, односно саопштење за медије у коме каже да се “Поводом низа неистина изречених од стране локалних политичара, објављених у медијима и преко друштвених мрежа, обраћа јавности како би изнело чињенице везане за измештање рендген апарата у Општој болници Параћин.

 Општа болница Параћин је, 6. фебруара ове године, обавила премештање рендген апарата Иномед Топ X-HF из сутеренских просторија објекта Дома здравља, у адекватно припремљен простор, у приземљу објекта хирургије, у складу са законским прописима. На захтев Опште болнице Параћин стручњаци Института за нуклеарне науке "Винча" су израдили Пројекат мера радиационе сигурности и безбедности, на основу кога је припремљен простор и постављена прописана заштита. Након премештања рендген апарата надлежни инжењери Института "Винча" су извршили контролна испитивања и контролу заштитних средстава. О томе су сачинили и доставили писани Извештај и одобрили употребу апарата.

 Пребацивање апарата је извршено како би се пацијентима у хитним стањима и са тежим повредама омогућила брза рендген дијагностика без губитка времена за превожење до друге зграде, по често лошим временским условима.

 Општа болница Параћин је озбиљна институција у којој се свакодневно спасавају животи људи. Сматрамо да је изношење неистина и уношење немира, застрашивањем болесних суграђана зарад политичких поена и личне промоције крајње неумесно”, каже у саопштењу за медије руководство Опште Болнице Параћин. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online