НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Француски инвеститор у Параћину

СРЕДА, 21. 03. 2018.

 Француска фирма "Metal Artois Plastique" за производњу индустријских делова у области прецизне механике, која већ више година сарађује са локалним предузећем "Хидромаг", закупила је пословни простор, у параћинској Индустријској зони "Змич", намењен изнајмљивању, где од септембра, планира покретање производње и упошљавање, за почетак 20 радника, саопштили су представници ове француске фирме, на састанку у Параћину.

 У зависности од расположиве стручно квалификоване радне снаге, Французи разматрају могућност закупа још једног хектара у зони, за изградњу објекта од 3.000 квадрата, као и долазак још неколико мањих француских фирми, са којима сарађују у поменутој области. Реч је о мањим фирмама које у Француској запошљавају до 150 радника, а неке од њих су, у намери да део производње, због географског положаја и повољнијих услова пословања, пребаце у овај део Европе, раније обилазиле параћинску Индустријску зону.

 Њихова одлука, пре свега, зависиће од процене исплативости пословања у Србији и што је кључно, за све стране инвеститоре да, у конкретном случају, имају довољно стручног кадра за рад на машинама за прецизну обраду метала и пластике. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online