НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Грађевинска дозвола за "ЛИДЛ"

СРЕДА, 11. 04. 2018.

 Један од десет производних и пословних објеката у општини Параћин, у процедури добијања грађевинске дозволе, укупне површине преко 15 хиљада квадрата, међу којима није највећи је и будући објекат ЛИДЛ-а.

 Парцеле, преко пута Месне заједнице Глождак, које је компанија купила у Параћину, иначе, јавно доступни подаци Републичког геодетског завода, објевљени су на Геопорталу www.геосрбија.рс/.

 Подсећања ради, укупна површина поменутих објеката, слична је величини објекта, коју је општина Параћин понудила компанији Делфи, вредности 12 милиона евра, уз три милиона евра вредну инфраструктуру и 7 хектара земљишта, за чије би покретање производње и запошљавање, компанија добила око 10 милиона евра државних субвенција.

 С друге стране инвеститори, локална, регионална и страна, мала и средња предузећа, јер не испуњавају услове, граде или су у поступку прибављања потребних дозвола за изградњу пословних и производних објеката сопственим средствима, без државне помоћи.

 Поред ових, у процедуру улази још један производни објекат од 1.200 квадрата, мимо 52 за која су дозволе издате у протекле четири године. Динамика изградње и почетка пословања, зависи од самих инвеститора, којима општина излази у сусрет, обезбеђујући потребне услове, у оквиру механизама, којима располажу локалне самоуправе у Србији. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online