НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Помоћ у кући касни због неуспеле јавне набавке

ЧЕТВРТАК, 12. 04. 2018.

 Услуга помоћи у кући за старачка самачка домаћинства и она чији сродници нису у могућности да се о њима старају, као и домаћинства особа са инвалидитетом, није почела на време, због неуспеле јавне набавке, јер потенцијални пружаоци услуга нису испунили потребне услове.

 То подразумева поновно спровођење процедуре за избор, што ће за око месец дана одложити почетак. Корисници помоћи у кући, око 200 домаћинстава у граду и скоро свим селима параћинске општине, нису у потпуности остали без помоћи неговатељица, кажу у Центру за социјални рад, али ће им комплетна услуга, бити засигурно обезбеђена по завршетку процедуре поновољеног избора.

 Средства су обезбеђена на време, општина је на време, по уговору са министарством спровела јавну набавку, која из објективних разлога, мора бити поновљена, истичу у Центру за социјални рад Параћин, који по утврђеном правилнику, врши процену оствариоца права, напомињући да ће услуга за кориснике извесно бити организована. У Центру подсећају да досадашњи корисници не морају поново да подносе захтев за ову годину, а они који до сада нису користили помоћ у кући, а неопходна им је, све информације о потребној документацији и поступку утрвђивања права, могу добити на бројеве телефона 564 - 712 и 564 - 804. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online