НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Предмет - пресуда Милану Илићу, Виши суд Београд

У складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја “ради остварења и заштите интереса јавности да зна и остварења слободног демократског поретка и отвореног друштва” Виши суд у Београду је, на захтев Одсека за информисање општине Параћин, данас доставио пресуду судије за претходни поступак Вишег суда, Александра Вујучића, од 29. априла 2015. године, којом се прихвата Споразум о признању кривичних дела од 24. априла 2015. године, закључен између Тужилаштва за организовани криминал и окривљеног Милана Илића.
Према пресуди СПК-ПО 1 број 47/15 од 29. 04. 2015. године, Милан Илић је проглашен кривим зато што је у периоду од јуна 2014. до јануара 2015. године у Ћуприји, Параћину и Марковцу, “свестан свог дела знајући да је оно забрањено,а чије извршење је хтео, окривљеном Владану Милошевићу, директору ЈП за подземну експлоатацију угља “Ресавица” учинио поклон у новцу", предавши му у више наврата, укупан износ од милион и 600 хиљада динара. Илић је Милошевићу на руке предавао око 8 одсто од износа који је “Ресавица” месечно уплаћивала Привредном друштву “Еуролин” из Параћина, по претходно испостављеним фактурама,на име пружених услуга превоза рудара рудника – чиме је - пише у пресуди Вишег суда у Београду – Милан Илић извршио продужено кривично дело давање мита из члана 368 став 5, у вези става 2, у вези члана 61 Кривичног законика.
На основу наведних прописа Виши суд у Београду је Илићу изрекао условну осуду на казну затвора у трајању од 3 месеца и новчану казну у износу од 150 хиљада динара.
У образложењу пресуде пише да су Тужилаштво за организовани криминал и Милан Илић, 24. априла 2015. године,склопили Споразум о признању кривичног дела,на основу којег је и донета пресуда, уз признање кривице од стране Милана Илића. Суд је,такође,утврдио да у списима предмета постоје и други докази којима се поткрепљује признање кривице од стране окривљеног. Милан Илић, иначе, повереник Повереништва Српске напредне странке у Параћину је на конференцији за новинаре, 21. марта 2018. године, изјавио да није био осуђиван и да о томе има потврду надлежног органа полиције у Јагодини.
И у данашњем телефонском разговору Илић је потврдио изјаву са конференције, да није осуђиван, да о томе има потврду из казнене евиденције Полицијске управе у Јагодини и да о томе не жели више да говори.

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online