НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

ПОНЕДЕЉАК, 14. 05. 2018.

 Поводом текста који је портал Република .рс објавио под називом “Ристичевић о малверзацијама у Параћину:Сви су они помало Ђиласи'' објављеног у суботу 12. маја, и у коме је изнето мноштво неистина, на основу Закона о информисању иснистирамо да се на објавите следећи деманти (Одговор) Одсека за информисање Скупштине општине Параћин:

 1. Неистина је да се ради о ''покушају извлачења новца из општине Параћин преко удружења ''Срцем за наш град''

 Реч је о конкурсу ''Набавка услуга социјалне заштите-помоћ у кући'' на основу уговора између Општине Параћин и Републике Србије, министарство за рад, борачка и социјална питања бр. 400-322/2018-I од 12.02.2018.године на који се јавило Удружење Срцем за наш град. 

 Начелница Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове је донела одлуку о обустави јавне набавке за наведену услугу 20.03.2018.године уз образложење да је први понуђач Агенција за пружање услуга помоћ у кући ''Нана''дала понуђену цену изнад процењене вредности. У складу са законом о јавним набавкама таква понуда је неприхватљива. Други понуђач Удружење грађана ''Срцем за наш град'' је доставио понуду која је непотпуна, јер није испунио обавезни услов из члана 75 став 1 тачка 5 Закона о јавним набавкама.

 Како ни једна понуда није била исправна Комисија се даље није упуштала у разматрање понуда.

 Други пут је Начелница Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове је донела одлуку о обустави јавне набавке за наведену услугу 13.04.2018.године уз образложење да је једини понуђач који је учествовао у јавној набавци Удружење грађана ''Срцем за наш град'' доставио за једну од неговатељица Сертификат Академије Оксфорд, за коју нема доказ да је завршила обуку за неговатељице по акредитованом програму за пружање помоћи у кући, у складу са Правилником о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите (Сл.гласник РС бр.42/2013), а што је битан недостатак понуде у складу са чланом 106 Закона о јавним набавкама. 

 2. Апсолутна је нистина да је ''конкурс оборен зато што се општинска власт уплашили да ће бити ухваћена у новој превари''

 Из одлука о обустави поступка јавне набавке које су донете 13.04.2018. и 20.03.2018. године јасно се види разлог обустављања поступка, а то свакако није ''страх општинске власти'', јер су донете много пре ове медијске хајке.

 Као што је већ прецизно наведено, приликом обе јавне набавке ни један од понуђача није имао исправну понуду те из тог разлога нису узете у разматрање. 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

14.05.2018. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 14 guests online