НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

ПОНЕДЕЉАК, 14. 05. 2018.

 Поводом текста који је портал Република.рс објавио под називом “Пауновић је од Ђиласа научио како се поступа према неистомишљеницима'' објављеног у суботу, 12. маја, и у коме је изнето мноштво неистина, на основу Закона о информисању иснистирамо да се на објавите следећи деманти (Одговор) Одсека за информисање Скупштине општине Параћин:

 Неистина је да су ''ангажовани припадници приватног обезбеђења председника Општине Саше Пауновића који су спречавали људе да присуствују седници''.

 Наиме, након покушаја насилног упада чланова Српске напредне странке и активиста Јединствене Србије у просторије Општине Параћин 27.априла 2018.год., са намером да се прекине седница Скупштине уз нарушавање јавног реда и мира и угрожавање безбедности одборника, Скупштина општине Параћин је набавила услугу обезбеђења, а ради заштите безбедности одборника и имовине, а у складу са Законом о приватном обезбеђењу. Уговор о обављању услуга обезбеђења закључен је 08.05.2018.год., са Агенцијом за обезбеђење лица и објеката, која је регистрована у Агенцији за привредне регистре за услугу обезбеђења и испуњава услове предвиђене Законом о приватном обезбеђењу. Општина Параћин није једина локална самоуправа, која ангажује правна лица за наведену услугу (Чукарица, Чачак, Сомбор, Лазаревац, Ужице, Пожаревац, Трстениик, Звездара, Мајданпек).

 Ни једном грађанину који је испоштовао правила прописана Правилником о кућном реду у згради Општинске управе Параћин није био забрањен улаз на седницу скупштине општине. Према правилнику грађани су у обавези да попуне образац-захтев за присуство на седници СО или другом органу општине и исти предају у Услужном центру. У обрасцу, обавезно наведу ком органу општине и ког датума желе да присуствују. Грађани добијају идентификационе картице и могу присуствовати седници.

 Неистина је да ''је физички нападнут одборник Јединствене Србије.''

 Бројни сведоци који су се налазили у холу зграде, као и видео снимци доказују да никаквог физичког напада било ког одборника, па и одборника Јединствене Србије није било.

 Неистина је да ''су припаднике приватног обезбеђења ангажовале демократе председника општине Саше Пауновића''

 Стицајем околности припадник обезбеђења који је неосновано оптужен од стране одборника Јединствене Србије члан је Јединствене Србије и био је кандидат на предходним локалним изборима у једној од суседних општина.

 ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

 12.05.2018. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online