НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Call centar za prijavu komunalnih problema

kontakt:
tel.    035 568 958
mob. 063 367 100

e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
            This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it            

17. marta 2006.godine započet je tromesečni probni rad Call centra da bi sa uporedom nabavkom odgovarajućeg softvera i tehnike septembra 2006.godine počeo da radi punim kapacitetom.
Call centar čine: operativno administrativni deo radne grupe (koji prima zahteve lično, putem telefona ili e-mail-a) i deo radne grupe koji interveniše na terenu - 2 referenta i 1 terenski izvršilac.

   Nadležnosti Call centra
   Su one kojima inače opština, sa svojim službama, organima i javnim preduzećima raspolaže i iz domena su komunalne delatnosti Lokalne uprave.

   Problemi koji spadaju u oblast rešivih pitanja Call centra
   To su zauzeća javnih površina, kvarovi na javnoj rasveti, pucanje ili zapušenja vodovodnih i kanalizacionih cevi, nedostatak poklopca na šahti i sve ono što je komunalan problem.


ImageSaradnja sa nadležnim službama, organima i preduzećima direktno vezanim za problematiku kojom se bavi Call centar je standardizovana upotrebom elektronskih naloga koji se šalju putem namenskog softvera (programa) i radio mreže koja je kao još jedno od najnovijih tehničkih dostignuća kod nas - primenjena u našoj opštini. Uopšteno gledano, ukupna tehnička razvijenost sistema – pogotovo informativne tehnologije u koju je Lokalna uprava uložila jako mnogo sredstava, vremena i energije, čini veliki deo operativne i organizacione strukture Call centra.

   Tehnicki deo Call centra cine:
   namenski softver – Baza podataka, sistem radio naloga i video nadzor javnih površina i tehnička oprema : računari i digitalne kamere. Pored toga, u radu nam aktivno pomaže Lokalni program GIS-a (geografski informacioni sistem) a čija će primena tek nakon našeg daljeg rada i tehničkog usavršavanja dati pun doprinos.

    Procedura prijave problema Call centru je sledeca:
   Građanin putem telefona, lično ili putem e-mail-a prijavljuje komunalni problem, Prijava se evidentira istog trenutka u Bazu podataka, Interventna ekipa izlazi na teren i fotografiše problem. Odmah nakon toga upućuje se elektronski nalog odgovarajućoj službi Ukoliko se obilaskom na terenu utvrdi da problem u zavisnosti od vrste nije rešen u roku od 24 odnosno 48 časova, kontaktiraju se nadležni organi, službe ili preduzeća lično ili putem telefona kako bi se otkrilo u čemu je problem i zašto nalog još uvek nije realizovan. Tu u suštini i leži svrha postojanja ove službe, jer ona svojim radom objedunjuje sve komunalne delatnosti u opštini. Nakon utvrđivanja dinamike rešivosti problema pristupa se praćenju rešavanja istog, uz insistiranje na brzini i efikasnosti, Nakon rešenja problema, rešen problem se fotografiše, takođe kao dokaz o intervenciji i ishodu i stranka se nakon toga obaveštava.

   Svaka prijava podneta Call centru za nadležne službe, organe i preduzeća anonimna tako da niko od izvršilaca u rešavanju problema nije upoznat da li je prijavu podneo građanin određenog imena i adrese ili pak nadležno lice koje proverava efikasnost svoje službe ili sistema u celini, tako da je princip animnimne prijave osnivni kriterijum efikasnog rada Call centra. Lični podaci koji se tokom prijave problema dobijaju od stranke (ime prezime i broj telefona) koriste se isključivo za obaveštavanje istih o statusu rešavanja prijavljenog problema.

Spisak volontera Kol centra

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online