НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Нова паркинг места на више локација у граду

СРЕДА, 13. 06. 2018.

 Постојећих 850 регуларних места за паркирање у целом граду није довољно и зато се локална самоуправа, посредством Дирекције за изградњу, која је задужена за послове саобраћаја, бави могућношћу за обележавањем додатних паркинг места у градским улицама, као и ширим питањем растерећења саобраћаја и градских гужви.

 Једна од могућности уочена је у Улици војводе Мишића, где ће паркинг места бити обележена са десне стране улице, на делу тротоара који возачи и иначе користе у ову сврху.

 Планирано је уређење паркинга у кругу Дома здравља и обележавање места, како би се регулисала стална гужва на овом месту, где возила стално пристижу и одлазе.

 У улици Вука Караџића, која спаја улицу Саве Ковачевића и улицу светог Саве, за сада је забрањено паркирање са десне стране, али пошто је ово једносмерна улица без саобраћаја тешких возила, паркирање ће бити одобрено и паркинг места обележена са десне стране, а на исти начин обележавање додатних паркинг места планирано је у Улици светог Саве.

 Потреба за обележавањем паркинг места и са десне стране улице Боре Петровића, могуће је само уколико улица постане трајно једносмерна, у делу од улице Саве Ковачевића до Шпанчеве, што ће највероватније бити одобрено, јер је ово решење за свакодневну пијачну гужву и огроман промет у овој улици.

 У настојању да се обезбеди довољно места за паркирање, у наредном периоду ће бити узете у разматрање и планирање све могућности за обележавање нових паркинг места, која грађани углавном већ користе у ту сврху и за изградњу нових паркинга где год постоје услови, каже представник Дирекције за изградњу, задужен за послове саобраћаја, Душан Илић, упозоравајући возаче да поштују забрану паркирања док се стање не промени, јер је Служба за уклањање непрописно паркираних аутомобила, односно паук, поново активна. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online