НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Следеће недеље три дана за малу матуру

ПЕТАК, 15. 06. 2018.

 Пред упис у први разред средњих школа предстојеће школске 2018/19. године, мале матуранте наредне седмице очекују завршни испити.

 У школама у којима су завршили осми разред, у понедељак 18. јуна, полажу тест из српског језика, 19. јуна из математике, а у среду, 20. јуна комбиновани тест из историје, географије, физике, хемије и билогије.

 Према овогодишњем календару Министарства просвете прелиминарни резултати у школама биће познати 22. јуна, коначни 28. јуна. Листе жеља, будући средњошколци ће попуњавати последња два дана у јуну, а по истеку рока за жалбе и провере званичних листи жеља, 8. јула биће објављен и коначан распоред ђака по школама и образовним профилима.

 У Гимназији и параћинским средњим стручним школама има 560 места, у 19 одељења.

 Гимназија уписује одељења друштвено језичког, природно математичког и општег смера и специјализовано одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. Економско трговинска образовне профиле комерцијалиста, финансијски администратор, туристичко хотелијерски техничар, трговац, конобар и кувар. Машинско електротехничка школа одељење електромеханичар за термичке и расхладне уређаје, механичара моторних возила, електротехничара енергетике, рачунара и мултимедија.

 Технолошка одељења санитарно еколошког, фармацеутског и техничара за заштиту животне средине и комбинована одељења женског фризера, педикира и маникира, пекара и оператера у прехрамбеној индустрији. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online