НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
246. седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 18. 06. 2018.

 За разматрање на 246. седници, Oпштинском већу достављено је осам предлога.

 Нацрт Одлуке о успостављању сарадње општине Параћин са јединицама локалне самоуправе са територије Поморавског округа у областима из заједничког интереса, припремљен је на основу већ покренуте иницијативе за сарадњу општина у Поморављу, којој би општина Параћин, кроз своје одлуке, требало да се прикључи.

 Нацрт Одлуке о равноправности полова у органима локалне самоуправе на иницијативу Савета за родну равноправност је неопходно прецизирати посебно у делу заступљености полова у саветима месних заједница, чији се чланови бирају непосредно, именом и презименом, због чега је практично неоствариво утврдити тачан проценат. Нацртом Правилника о критеријумима и поступку доделе средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса, Правилник се усклађује са новом Уредбом Владе, увођењем ставке "сукоб интереса".

 Већу су за разматрање достављене и Прве измене и допуне овогодишњих Програма пословања са финансијским планом, Одлуком Надзорног одбора, пројекцијама за 2019. и 2020. годину, Програма управљања јавним путевима и улицама, Измене и допуне Ценовника услуга одржавања јавних путева и јавне расвете на територији општине Параћин, Јавног предузећа Дирекција за изградњу. Измене програма и ценовника условљене су поштовањем Колективног уговора Владе и репрезентативних синдиката запослених у јавним предузећима и новинама Закона о јавним путевима, који је ступио на снагу 8. јуна. Веће ће све тачке разматрати и на наредним седницама, осим Извештаја Комисије за оцену и стручни преглед годишњих и посебних програма у области спорта о усвајању Ревидираног предлога годишњег програма Спортског савеза општине Параћин за 2018. годину, због прерасподеле средстава унутар већ одобреног финансијског плана, због нових пројеката "Активнија Србија" И Првенство Србије у одбојци на песку, који је добио сагласност већа на овој седници. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online