НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Ажурирање базе података Локалне пореске

УТОРАК, 07. 08. 2018.

 Пет екипа сарадника Локалне пореске администрације, у склопу пројекта Програм реформе пореза на имовину обилази домаћинства у граду, евидентирајући евентуалне промене стања у односу на пре неколико година сачињену базу података пореских обвезника у општини Параћин.

 Циљ пројекта, у који је, уз подршку Швајцарске развојне агенције са више од 40 општина и градова у Србији, укључена и општина Параћин, поред осталог је ажурирање базе података због равноправнијег учешћа свих чланова локалне заједнице у остваривању изворних јавних прихода. Из тих средстава финансирају се послови којима се решавају проблеми грађана на локалном нивоу и унапређују услови и квалитет живота локалне заједнице, у областима за које су надлежне локалне самоуправе. У протекла два месеца, екипе сарадника обишле су ободе града, Карађорђево брдо, Рибницу, Текију, Стришко насеље, Стрижу, Поточац и Трешњевицу. После 4 градске предвиђен је обилазак још 5 сеоских месних заједница, до краја пројекта који се завршава новембра месеца.

 Иначе, грађанима који нису код својих кућа, сарадници на пројекту, остављају обавештења, на основу чега би требало да дођу у Локалну пореску администрацију са раније поднетим пријавама или у случају промена, документацијом којом то потврђују, како би база података била што прецизније ажурирана. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online