НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
267. седница Општинског већа

УТОРАК, 11. 09. 2018.

 Са 267. седнице, Општинско веће утврдило је и упутило Скупштини на разматрање и усвајање, на прошлој седници образложен Нацрт Решења којим се отуђује из јавне својине општине Параћин, неизграђено грађевинско земљиште, у поступку јавног оглашавања, прикупљањем писаних понуда, ради изградње верског објекта у корист Српске православне цркве – Епархије Браничевске, са седиштем у Пожаревцу, односно изградње Цркве у Бошњану.

  Једногласно је донето Решење о утврђивању висине новчане награде која се додељује поводом Дан општине Параћин. Износ је исти као прошле године.

  На иницијативу приватног предузећа “Еко Елиос доо”, Нови Сад, веће је добило основне информације и одговоре на питања у вези достављеног предлога пројекта јавно приватног партнерства на реконструкцији јавног осветљења општине Параћин. У складу са законом потенцијални приватни партнер, који овакве пројекте спроводи у десетак локалних самоуправа, на основу процене стања на терену, доставио је предлог пројекта замене и одржавања јавне расвете кроз 13 година, при чему општина не би у старту имала инвестиционе трошкове. Након указивања на сегменте пројекта које би требало размотрити у складу са стварним стањем и потребама, јер је у граду већина сијалица замењена, док је у селима неопходно заменити преко 6,5 хиљада светиљки, као и потреби да пројекат за села буде одвојен од пројекта за градски део општине, што није новина, детаљног разматрања обавеза обе стране у пројекту, могућности одржавања и уштеда, квалитета и гаранција, расправа је закључена. Као допуне достављени, Извештаји Комисије за оцену годишњих и посебних програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Параћин, о усвајању Ревидираних овогодишњих програма Стрељачког клуба "СФС Борац", Спортског савеза и Фудбалског клуба "Јединство" Ратаре, као и о обавештењу о измени финансијског плана Шаховског клуба "Параћин", усвојени су једногласно.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online