НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Завршени радови у Улици цара Душана

ЧЕТВРТАК, 13. 09. 2018.

 Радови на замени водоводних цеви у делу Улице цара Душана, у склопу великог пројекта побољшања водоснабдевања, односно, реконструкције главног вода и изградње додатних бунара, који општина Параћин спроводи са немачком развојном банком, су завршени. У току је повезивање новог цевовода са чвориштима на постојећој мрежи и мењање прикључница, због чега је насеље Глождак данас без воде, до вечерњих сати. Због радова је овај део улице затворен за саобраћај.

 Реконструкција водовода се обавља у три градске улице - у Татар Богдановој је завршена, завршава се у делу Улице цара Душана а за неколико дана радови почињу у улици Драгослава Маринковића, у Данкову.

 Нове цеви које се користе у реконструкцији направљене су од полиетилена, који спада у такозване здраве материјале, а предстојећа замена главног вода од Изовришта у Извору, до каптаже на Карађорђевом брду, обезбедиће 20 одсто више воде, односно, спречиће досадашње губитке, због дотрајалости цевовода. У склопу пројекта у плану је изградња још 4 допунска бунара и постављање система дигиталног надзора мреже, а цео пројекат вредан је око три и по милиона евра и за крајњи циљ има одрживост водоснабдевања у општини Параћин. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online