НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
СФС у претходном стечајном поступку

ЧЕТВРТАК, 15. 11. 2018.

 Менаџмент параћинске Стакларе у саопштењу за јавност достављеном медијима наводи да се “Српска фабрика стакла АД Параћин налази у претходном стечајном поступку до правоснажне одлуке Привредног суда".

 Упркос тој чињеници производња Српске фабрике стакла је током 2018. године достигла 4.500 тона на месечном нивоу, што представља 20% више у односу на мај 2017. године. Надаље, продаја Српске фабрике стакла порасла је за 23% у односу на 2017. годину и представља рекордну продају за последњих пет година, са тенденцијом раста у идућој години. Током 2018. године од укупне продаје, Српска фабрика стакла извози 46 одсто и покрива 50 одсто домаћег тржишта.

 Такође, инвестирана су и значајна средства у сређивање и одржавање производних машина и набављен је велики број нових алата. У складу са својим могућностима, а у највећој мери, Српска фабрике стакла измирује своје обавезе према свим својим добављачима, као и за струју и гас.

 Неизоставно се мора напоменути да је Српска фабрике стакла лагеровала потребне сировине за целокупни зимски период, што само по себи значи да редукције производних капацитета неће бити, а што је у неким ранијим периодима био случај.

 Свим ангажованим лицима у Српској фабрици стакла се на време исплаћују зараде, иста уредно остварују своја права на пензионо осигурање, запошљавају се млади стручни кадрови спремни да раде и уче, а менанџмент се свим силама труди да свакодневно унапређује услове рада и константно ради на побољшању и продуктивности фабрике и на њеној стабилности", каже менаџмент Српске фабрике стакла, у саопштењу за јавност. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online