НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Делегација Савета Европе у Србији

ЧЕТВРТАК, 07. 02. 2019.

 Београд је данас домаћин члановима Комитета за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе, који ће размотрити актуелна питања из области поштовања људских права и слобода на локалном и регионалном нивоу, уочи заседања Конгреса почетком априла, у Стразбуру.

 Председник општине Параћин, Саша Пауновић, рекао је тим поводом да то тело обавезује Србију да поштује људска права и слободе, укључујући и медије. То су вредности које заговара Савет Европе, нагласио је Пауновић.

 У саопштењу из Савета Европе се наводи да ће чланови Комитета за мониторинг у Београду размотрити извештаје о ситуацији локалне и регионалне демократије у Пољској и Молдавији, као и извештај о изборима за скупштине кантона, у Босни и Херцогивни. Ти извештаји ће бити поднети на усвајање на заседању Конгреса, који ће од 2. до 4. априла бити одржан у Стразбуру.

 Чланови Комитета за мониторинг ће размотрити и информацију о локалним изборима у Пољској, као и друга питања из области поштовања људских права и слобода у Европи.

 Организатори састанка Комитета за мониторинг конгреса локалних власти Савета Европе у Србији су град Шабац, општине Параћин, Чајетина и Стари град. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online