НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Интензивирани радови на свим пројектним деоницама

ЧЕТВРТАК, 14. 03. 2019.

 Изградња обалних зидова, дела новог система одбране од поплава Параћина убудуће, по пројекту републичкoг Јавног предузећа "Србијаводе", на основу процена стогодишњих вода Института "Јарослав Черни", интензивирана је на више локација у граду.

 Осим од моста у улици Ђурађа Бранковића узводно, са обе стране, где се у минор кориту изводе бетонски радови на утврђивању обала, припремају се трасе будућих зидова од зграде новог Културног центра, ка мосту, у Улици краља Петра и код солитера, низводно. За разлику од првобитно планирана два метра висине, уз саму обалу Црнице, дошло се до прихватљивијих решења да зидови, где год је то могуће, буду измештени и у што мањој мери наруше изглед шеталишта поред реке и упола нижи, што је обезбеђено предстојећим радовима у минор кориту, његовим продубљивањем и изградњом нових кинета.

 Осим у градском подручју, у Месној заједници Главица, такође се изводе земљани радови, пре пројектом предвиђених у камену и бетону. Како се рокови ближе крају, а временски услови побољшавају, треба очекивати све интензивније радове на свим пројектним деоницама, који се морају завршити ове године, кажу надлежни за спровођење пројекта Заштите Параћина од великих вода Црнице. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online