НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Деманти Одсека за информисање

13.04.2019. 

ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

 Поводом текстова који је су објављени у појединим медијима дана 12.04. и 13.04. а у којима се помиње општина Параћин,  на основу Закона о јавном информисању и медијима, објављујемо следећи деманти: 

Потпуна је неистина да је председник општине, како се каже у насловима текстова "закључао одборнике напредњака". 

Одборници напредњака налазе се у скупштинској сали и потпуно су слободни да изађу из ње кад год пожеле, нико их у овој сали у коју су ушли својом вољом, не задржава, а такође нису скинуте никакве ручке са врата просторија у којима се налазе, нити је искључена вода.Доказ за ово је и видео снимак на коме се види један од одборника СНС како у пратњи радника хитне помоћи излази из зграде општине у коју је претходно ушла хитна помоћ током ноћи. Истина је да су улазна врата у зграду општине у складу са кућним редом који је и званично истакнут на улазу закључана и да није могућ улаз споља у зграду незапосленим лицима, као што је то увек и случај када општина не ради, али су одборници СНС који се налазе у згради општине потпуно слободни да из зграде изађу - нису закључани. 

Против председника општине Саше Пауновића нису поднете никакве кривичне пријаве, а за 19 година обављања посла у општини на дужности председника општине и председника извршног одбора никад није ни прекршајно кажњаван. Истина је да је Општина Параћин до сада проглашавана најтранспарентнијом у Србији и најбољом у контроли ДРИ, а такође су и општинске иституције као нпр. ЈП "Дирекција за изградњу" званично проглашаване најбољим у Србији у области јавних набавки, што су само нека од признања од стране независних организација и државних институција која смо добили. 

Никаквих 30 радника обезбеђења никад није било у општини па ни сада, те је и то неистина.

Општина Параћин није уништена, већ је једна од најбољих у Србији по свим параметрима рада општинских служби, увредљива је и омаловажавајућа и изјава да су ментори председника општине Ђилас, Бошко Обрадовић и Вук Јеремић, с обзиром да у политици и у странци којој припада, према његовој изјави, има вишеструко дужи политички стаж од свих њих. 

Надам се да ће редакције убудуће наћи времена да провере информације које преузимају и објављују, па и ову непотпуно пренету информацију "Тањуга" у којој недостаје део објаве који се односи на став председника општине о данашњим догађајима и данашњем новом упаду СНС у зграду општине. 

 ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online