НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
"Римастер" наставља запошљавање у Параћину

ПЕТАК, 12. 04. 2019.

 На састанку глобалног менаџмента шведске компаније “Римастер”, у Параћину, директор Томас Сталнерт је, поводом планова, истакао да компанија наставља запошљавање нових радника, двоје - троје недељно, а да је тренутно у потрази за већим бројем инжењера и људи са одговарајућим способностима.

 У вези намера компаније и досадашњих договора, председник општине Параћин, Саша Пауновић је, у разговору са менаџментом "Римастера", рекао да је за изградњу Индустријског парка у Индустријској зони "Змич", обезбеђена локацијска дозвола, да се грађевинска очекује за неколико недеља и да је у току расписивање јавне набавке за уређивање земљишта, на коме ће се градити објекат. По добијању друге сагласности Министарства финансија, нема препрека у финансирању изградње, тако да се у мају очекује јавна набавка за изградњу објекта и процедура давања у закуп објекта у изградњи. Прве радови на терену треба очекивати у јуну, а на објекту средином јула.

 Иначе, Индустријски парк, који општина Параћин гради, разликује се од осталих грађених кроз државну помоћ за потребе инвеститора, без накнаде или уз накнадну испод тржишне цене. Индустријски парк у зони "Змич", биће дат у закуп по тржишним условима, по комплетно спроведеној процедури, без државне помоћи. Уложене финансије враћају се кроз закуп и могући откуп од стране закупца, а очекује се да главни заинтересовани буде "Римастер", на основу досадашњих договора и писма о намерама да на простору општине Параћин заокружи целокупну производњу, у перспективи запошљавајући до 1.000 радника. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online