НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Општинско веће о дешавањима 12. и 13. априла

ПОНЕДЕЉАК, 15. 04. 2019.

 На 323. седници Општинско веће је од председника, Саше Пауновића, информисано о следу догађаја од 12. и 13. априла, када је у службене просторије Општинске управе извршен упад активиста СНС-а, а након тога донело закључак да се против Весне Петровић, из Параћина, професорке Универзитета "Унион Никола Тесла" поднесе прекршајна пријава, као и против других непознатих организатора и учесника непријављеног јавног скупа, који су нарушили јавни ред и мир, уз основану сумњу да су то учинили са намером да насилнички упадну у просторије у јавној својини општине Параћин и који су на скупу кршењем прописа о јавном реду и миру и окупљању грађана спречили службе општинских управа да обављају своје редовне послове. Такође, усвојен је закључак да се Дому здравља поднесе захтев да достави Извештај о поступању Службе хитне медицинске помоћи, због основане сумње да је у ноћи између 12. и 13. априла испред зграде општине дошло до злоупотребе те службе од стране непознатих лица, како би се хитна служба искористила у политичке сврхе. Како је рекао председник Општинског већа, Саша Пауновић, поставља се питање да ли је хитна служба изманипулисана, односно злоупотребљена?

 Веће је на овој седници прихватило и Предлог јавног конкурса за попуњавање положаја начелника и заменика начелника Управе за друштвене делатности и Предлог Решења о образовању конкурсне комисије за спровођење тог конкурса, као и Предлог решења о постављању вд начелника Управе за друштвене делатности и предлог јавног конкурса за попуњавање положаја заменика начелника Управе за послове органа општине. Веће је прихватило и на Скупштину упутило и Нацрт Одлуке о прибављању, отуђењу и давању у закуп непокретности на територији општине. На седници је прихваћен и Предлог Уговора између општине Параћин и Удружења предузетника, власника и закупаца некретнина у зони унапређеног пословања БИД зона "Корзо", као и Извештај о утрошеним средствима за финансирање и суфинансирање пројеката у области јавног информисања из буџета општине у 2019. години, на основу јавног конкурса. Веће је прихватило и Извештаје о раду са финансијским извештајима за 2018. годину школа "Стеван Јаковљевић", Гимназије, МЕШ и Технолошке.

 Усвојена су и два извештаја Комисије за оцену и стручни преглед годишњих и посебних програма у области спорта о преносу неутрошених средстава из првог у други квартал, за више спортских клубова и организација. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online