НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Демант (Одговор)

  

ПЕТАК, 19. 04. 2019.

ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

 

Поводом текста који је магазин Таблоид објавио под називом ''После вучића Србије нема''17. априла 2019., а у делу у  коме се помиње општина Параћин,  на основу Закона о информисању иснистирамо да  објавите следећи деманти (Одговор) Одсека за информисање Скупштине општине Параћин:

 

Неистина је '' али је однарођена локална власт најавила наставак пројекта...''

Грађевинска дозвола  ROP-PAR-14472-CPI-3/2018 издата је од стране Одељења за урбанизам и имовинско правне послове на основу постојеће планске документације и на основу услова имаоца јавних овлашћења-надлежних јавних предузећа: Завода за заштиту природе, ЈВП ''Србијаводе'', Завода за заштиту споменика, ЈП ''Путеви Србије'', ЈП ''Србијашуме'', ''Србијагас'', ''Електропривреда Србије'', АД ''Телеком'', и Сектора за ванредне ситуације-МУП, што је иначе редовна, законска процедура приликом издавања грађевинских дозвола.

 

Истина је: На основу дописа удружења грађана и изнетих примедби, Одељење за урбанизам и имовинско правне послове донело је Решење за понављање поступка којим би требало да се утврди да ли су услови издати од стране НАДЛЕЖНИХ, горе наведених републичких јавних предузећа издати на правно ваљан начин, тј.на основу важећих законских прописа.

Такође, Скупштина општине Параћин је на својој седници одржаној 25.12.2018.год, донела Одлуку о покретању иницијативе за обустављање изградње МХЕ Грза, број 312-11/2018-II, али Општина не може својевољно забранити изградњу објеката чију изградњу дозвољавају прописи које доноси Република Србија.

 

Неистина да је ''општинска власт на челу са председником општине Параћин Сашом Пауновићем одлучила да на реци Грзи изгради више малих централа...''

Истина је да је просторним планом Републике Србије и Катастром МХЕ Републике Србије предвиђена изградња две минихидроцентрале на овој реци, што је много мање од тенденционално написано ''више малих централа''. Законска је обавеза општине да наведене елементе просторног плана Републике Србије укључи у свој просторни план.

 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

18.04.2019.

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online