НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

ЧЕТВРТАК, 16. 05. 2019.

Поводом текста који је портал pink.rsобјавио под називом: „СКАНДАЛ! Саша Пауновић промовише секте: Председник општине Параћин позива грађане да се прикључе суботарима!'' који је уз снимак дела из емисије ''Јутарњи програм'' у коме се говори на ову тему, објављен у среду 15.маја 2019., и у коме се поред  општине Параћин помињу у негативном контексту Адвентистичка црква и организација АДРА,  на основу Закона о информисању иснистирамо да  објавите следећи деманти (Одговор) који заједнички потписују Хришћанска адвентистичка црква, АДРА Србија- Хуманитарна организација и Одсек за информисање Скупштине општине Параћин:

 

1. Потпуна је неистина да је председник општине, како се каже у наслову текста "делио пакетиће хуманитарне организације ''Адра''...''

Истина је да никада у свом мандату председник општине Параћин Саша Пауновић није делио пакетиће НИТИ ЈЕДНЕ ВЕРСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ.

2. Потпуна је неистина злонамерна констатација: ''...Пауновић је на овај начин фактички промовисао секту...''

Истина је  да никада у свом мандату председник општине Параћин Саша Пауновић НИЈЕ ГОВОРИО НА ТЕМУ ВЕРСКЕ ПРИПАДНОСТИ, НИТИ ЈЕ ИКАДА ПОЗИВАО ДА СЕ БИЛО КО УЧЛАЊУЈЕ У БИЛО КОЈУ ВЕРСКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ИЛИ СЕКТУ.

 

3. Све активности хуманитарне организације АДРА на територији општине Параћин спровођене су у сарадњи са удружењима грађана са територије општине Параћин и своде се на пружање хуманитарне помоћи осетљивим друштвеним групама.

Напомињемо, да је хуманитарна организација АДРА пружила велику помоћ грађанима наше општине након поплава  у мају 2014.године.

Приликом пружања помоћи никада није било позивања да било ко приступи било којој верској организацији.

 

4.  Као што је јавности познато Хришћанска адвентистичка црква је званично регистрована у складу за законима Републике Србије и називање такве организације сектом представља говор мржње.

 

5. Осуђујемо говор мржње и умањење значаја помоћи коју пружа хумантарна организација АДРА теолога Милоша Стојковића, али смо и огорчени медијима који овакве неистине преносе без икаве провере чињеница и стања на терену.

 

6. Тражимо од званичних органа да реагују и да г.дин Стојковић буде разрешен свих јавних функција због ширења говора мржње.

 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

                                                 16.05.2019.

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online