НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Заштита Параћина од великих вода Црнице

ЧЕТВРТАК, 23. 05. 2019.

 Због учестале кише и високог водостаја река, екипе извођача по пројекту "Заштита Параћина од великих вода Црнице", прекинуле су радове на изградњи новог минор корита кроз град, док ниво воде не опадне, да би се послови наставили.

 До тада се уређује мајор корито и граде одбрамбени зидови, на више локација, дуж речног тока. Изградња зидова с обе стране обала приводи се крају узводно до великог друмског моста у Улици краља Петра, где почиње најшири појас, који ће се у случају великих вода, бранити системима мобилне опреме. Практично, одатле до зидова иза Хотела "Петрус", је подручје, које ће се, како је, иначе пројектом предвиђено, затварати мобилним системима. Према последњим информацијама, наручине су и израђују се у Немачкој, а очекује се да буду испоручени до средине следећег месеца.

 Иначе, до сада изведени радови, пре свега, на првој деоници од Штофаре до ушћа у Мораву, потврдили су повећање пропусне моћи корита Црнице, за време обилних падавина овог месеца, омогућивши бржи проток воде. Уз систем заштите од изливања Црнице, реконструкцију друмских и пешачких мостова и планирано унапређење система ране дојаве поставлањем мерних станица на горњем речном сливу, којим се добијају правовремени подаци о количинама падавина и вода које улазе у град, обезбедиће се највиши степен безбедности од плављења Параћина, убудуће, кажу надлежни. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online