НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Швеђани задовољни сарадњом са Параћином

СРЕДА, 10. 07. 2019.

 Приликом посете амбасадора Краљевине Шведске општини Параћин, његова екселенција Јан Лундин, изразио је задовољство улагањима шведске компаније "Римастер", која је крајем прошле године отпочела производњу у Параћину и намерама шведског инвеститора да прошири производне капацитете у Индустријској зони "Змич", где би до краја инвестиционог циклуса отворио до 1.000 радних места.

 Том приликом директор "Римастера", Томас Сталнерт, истако је добру сарадњу са локалним тимом који компанији помаже да се развија брже од оног што је предвиђено бизнис планом.

 Иначе, у такозваној улазној фази, "Римастер" ради у изнајмљеној хали, до пресељења у објекте будућег Индустријског парка, који ће, у циљу обезбеђивања услова за наставак инвестирања и бржег отварања што већег броја радних места у Индустријској зони "Змич", градити општина Параћин и понудити га у закуп по комерцијалним условима.

 "Римастер", иначе, упошљава раднике по групама, чији је број утврђен бизнис планом, подељеним на недеље, тако да је конкурс стално отворен и у овој фази, потребни су оператери. Пожељно је да заинтересовани имају одређену стручну спрему блиску области производње кабловских снопова, али не и неопходно, јер због специфичности производног процеса свакако морају проћи одговарајућу обуку. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online