НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Седница Општинског већа

ЧЕТВРТАК, 11. 07. 2019.

 Општинско веће је, са данашње седнице, упутило Скупштини на разматрање, једногласно усвојен, Нацрт Одлуке о пројекцијама за реализацију буџета општине Параћин у делу планираних прихода и расхода за услуге социјалне заштите у 2019. години.

 Претходно је образложено да се Oдлуком утврђују приоритетне услуге које ће се финансирати из наменских трансфера ресорног Министарства, уз учешће општине, најмање 10 одсто одобрених пара. У односу на прошлу годину трансфер је значајно смањен, тако да је Одлуком предложено да се највећи део средстава користи за услуге личног пратиоца деце школског узраста, са различитим развојним сметањама, о чему ће коначну одлуку донети Скупштина.

 Одборницима је на усвајање упућен и Нацрт Одлуке о овлашћењу Општинске стамбене агенције на припреми и обради докумената за решавање стамбених потреба за коришћење, закуп или куповину стамбених јединица које су додељене избеглицама на територији општине Параћин. Веће је пре тога информисано да се данас очекује да новоизграђена зграда за избеглице у Данкову, добије употребну дозволу, а како не постоји служба која би се бавила документацијом, неопходно је те послове одлуком поверити Општинској стамбеној агенцији. Због законске обавезе доношења до средине јула, како би ушао у план буџета за следећу годину, већу је на усвајање достављен Извештај Комисије за оцену годишњих и посебних програма којима се задовољавају потрбе грађана у области спорта о усвајању обједињеног Предлога годишњих програма локалних спортских клубова и организација за 2020. годину. Веће је једногласно усвојило тај и Извештај Комисије о усвајању захтева за преношење неутрошених средстава из другог у трећи квартал Омладинског фудбалског клуба "Параћин", Организације спортских риболоваца "Мрена", Гимнастичког клуба, Стрељачког клуба "СФС Борац", ПК "Јаворак2, Аеро клуба "Наша крила" И фудбалског клуба "Младост", Горња Мутница за 2019. годину. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU