НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Обука за домаре на тему енергетске ефикасности

УТОРАК, 13. 08. 2019.

 У оквиру Пројекта енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама у Србији (МЕЕМП), који се реализује у сарадњи са Секретаријатом за економске послове Швајцарске конфедерације и Министарством рударства и енергетике Србије, у Параћину је одржана обука за домаре школа, вртића и јавних установа.

 Обука је реализована у оквиру треће компоненте Пројекта, која се односи на побољшање капацитета локалне самоуправе у области енергетске ефикасности. Обуку је похађало 30 запослених на пословима домара у јавним установама, који у склопу својих свакодневних активности воде рачуна о исправности и функционисању техничких система у јавним зградама. Циљ обуке је да се кроз едукацију на тему енергетске ефикасности развије и побољша њихово знање о важности адекватног управљања енергијом и начинима за ефикасније функционисање система грејања, климатизације, вентилације, унутрашњег осветљења и система за припрему санитарне топле воде. По завршеној обуци полазници су стекли услов за добијање сертификата, који ће им бити уручени до краја августа.

 Привредна комора Србије је подржала пројекат тако што је обезбедила предаваче, а целокупном организацијом обуке руководио је Југослав Николић, енергетски менаџер општине Параћин. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online