НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Демант (Одговор)

СРЕДА, 14. 08. 2019.

 

ПРЕДМЕТ: Демант (Одговор)

 

Поводом текста који су објавилипорталиpink.rs, alo.rsinovosti.rsу уторак, 13.августа 2019 године, Одсек за информисање Скупштине општине Параћин на ове портале послао је следећи деманти (одговор):

 

Објављени текст у потпуности се заснива на лажној објави са украденог телефона оштећене Биљане Миленовић Стојановић, без икакве провере која је лако била могућа.

ИСТИНА ЈЕ: бившој директорки Центра за социјални рад у Параћину Биљани Миленовић Стојановић у уторак, 13.августа 2019. украден је телефон у просторијама Центра где ради као социјални радник.

Биљана Миленовић Стојановић је број телефона блокирала у току радног времена. У 18.50 часова користећи се тим телефоном непознато лице објавило је лажни статус на ФБ и променио њену профилну слику коју до тада није имала користећи се једном од њених фотографија са профила. О овој чињеници Биљану су обавестили чланови њене породице који су одмах у коментарима уз објаву написали да је телефон украден, што је било свима видљиво.

Како Биљана Миленовић Стојановић не поседује велика информатичка знања, једини начин да поврати налог био је да дође до своје канцеларије и искористи шифре за приступ које је записивала у радној свесци. Да би ово било могуће затражила је асистенцију професионалног обезбеђења Центра за социјални рад и Полиције, који су то и учинили.

После тога Биљана Миленовић Стојановић повратила је контролу над својим налогом, уклонила лажну објаву, објавила деманти и у снимљеној изјави објаснила шта се дешавало.

Из свега наведеног, јасно је да се читав Ваш чланак заснива на коришћењу  лажне објаве која је на ФБ постављена са предумишљајем уз коришћење украденог телефона, а да сте исти објавили без икакве провере која је лако била могућа.

Не сумњамо да ће надлежне институције учинити све и разоткрити ово криминално дело, али апелујемо да наручиоци и виновници  буду адекватно кажњени како се овакве ствари не би поновиле ни у једном граду. Учињена је огромна штета: нарушен је душевни мир раднице Центра за социјални рад, нарушен је углед председника општине Параћин и од јуче нико ко је запослен у Општинској управи, предузећима и установама у Параћину не осећа се сигурно, јер не знамо ко је следећи на кога ће се обрушити бујица лажи, само да би се задовољили себични интереси појединаца који на жалост воде општински одбор Српске напредне странке у Параћину. 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

14.08.2019.

 

TRENUTNO NA SAJTU