НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Веће о Мрежи предшколских установа

СРЕДА, 14. 08. 2019.

 Општинско веће је на данашњој седници дало сагласност на Измену Одлуке о мрежи јавних предшколских установа, на подручју општине Параћин. Како је образложила директора параћинских вртића, Ивона Михајловић, потреба за изменама се односи на смањење броја предшколских група у два села, због мањег броја деце, у односу на прошлу годину. Иначе, Одлука о мрежи јавних предшколских установа која се односи на број припремно предшколских група се мења у зависности од броја рођене деце на територији општине Параћин.

 Веће је о предлогу Споразума о заједничким активностима на реализацији пројекта “Подршка управљању ризиком од елементарних непогода – систем свеобухватног раног упозорења", закључило расправу, али се није изјашњавало.

 Потом је дата сагласност на Одлуку о овлашћењу Општинске стамбене агенције на припреми и обради докумената за решавање стамбених потреба за коришћење, закуп или куповину стамбених јединица, које су додељене избеглицама. Скупштина је недавно усвојила ову одлуку, али како је у међувремену Комесаријат за избеглице издао више инструкција и обавештења и како је измењен Закон о избеглицама, постоји потреба и за изменом ове општинске одлуке. Постојећа одлука престаје да важи, а нова ће почети да се примењује пошто је Скупштина буде изгласала. Нова одлука се предлаже из разлога што је Општинска стамбена агенција регистрована за решавање стамбених потреба домицилног становништва, а не становништва са статустом избеглица, објаснио је Радомир Живковић, директор агенције.

 Веће је дало сагласност и на предлог решења о коришћењу годишњег одмора заменика начелника Управе за инвестиције. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online