НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Општинско веће

УТОРАК, 08. 10. 2019.

 Општинско веће је на 385. седници информисано о радним верзијама Одлуке, Огласа и Предуговора о отуђењу непокретности у јавној својини, у Индустријској зони "Змич", за који се, по окончању преговарачког процеса, који је у току, очекује потписивање уговора са извођачем.

 Отуђење се, према писму о намерама шведске компаније "Римастер", односи на класичну продају објекта у изградњи, у склопу будућег Индустријског парка, по процени овлашћеног вештака, плаћањем рата на 10 година, за шта је добијено мишљење министарства, будући да нема државне помоћи. Уговор се склапа тек када је објекат укњижен.

 Иначе, предмет отуђења је само универзална производна хала, на плацу на коме су могуће још две фазе изградње. Веће ће детаљно разматрати предлог Одлуке, како би се избегли евентуални пропусти у продаји, без фаворизовања купаца, јер ће на јавни позив за отуђење моћи да се јаве сви заинтересовани инвеститори, образложено је пре закључивања расправе. За Скупштину је утврђен предлог Одлуке о давању у закуп на 10 година, 98 ари државног пољопровредног земљишта у Сикирици, једином учеснику лицитације, Радић Милисаву, из Сикирице.

 Веће је затим прихватило Извештаје Комисије за оцену годишњих и посебних програма којима се задовољавају потребе и инетерси грађана у области спорта, о усвајању ревидираних овогодишњих програма Омладинског шаховског, Одбојкашког и ФК "Раднички" Текија и "Јединтсво" Ратаре, као и о захтеву за преношење неутрошених средстава из трећег у четврти квартал Шаховског, Омладинско шаховског, Ауто картинг, Пливачко ватерполо, фудбалског "Напредак" Стубица и Гимнастичког клуба "Параћин". 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 8 guests online