НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
За ђачке и студентске стипендије конкурс до 24.

ЧЕТВРТАК, 17. 10. 2019.

 Општина Параћин ће и током текуће школске, односно академске 2019/2020. године из буџета стипендирати најбоље ученике и студенте, који испуњавају услове Конкурса, отвореног до 24. октобра.

 Стипендије су предвиђене за 60 редовних студената државних факултета, од друге до завршне године, са најмањом просечном оценом 9, четири ђака генерације претходне школске године, односно студената прве године факултета и 10 редовних ученика другог, трећег или четвртог разреда средње школе, који константно имају одличан успех и постигнуто прво, друго или треће место на међународним и републичким такмичењима и олимпијадама знања. Заједнички услов за све је да будући кориснци стипендија, родитељи и старатељи имају пребивалиште на територији општине Параћин. Општинске стипендије не могу остварити корисници републичких или стипендија и кредита спортских, културних и других организација које се финансирају из општинског буџета.

 Студентима су за конкурисање, осим пријаве, потребне потврде факултета о упису текуће године, просечним оценама, фотокопија индекса, личне карте и текућег рачуна, а средњошколцима сведочанства о завршеним разредима, потврда и уверење о уписаној години и просечним оценама, доказ о резултатима на такмичењима, фотокопија књижице, личне карте, своје, родитеља или старатеља и текућег рачуна. Документацију треба послати поштом на Председник општине, Томе Живановића 10, са назнаком "за општинску стипендију" или предати на шалтеру 7, у згради Општинске управе. Ранг листа кандидата биће објављена на огласној табли управе и интернет страници општине. По остваривању права на студенстке стипендије, чији је месечни износ 6 хиљада динара, односно ученичких 3 хиљаде месечно, биће закључени уговори са корисницима. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online