НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Студенти и ђаци чекају резултате конкурса

ПЕТАК, 08. 11. 2019.

 Према подацима општинских служби, за државне стипендије, кредите и домове у школској 2019/2020. години, захтеве са потребном документацијом поднело је укупно 688 ученика и студената из Параћина, за које се сваког дана очекују званични резултати ресорног министарства. По званичном објављивању тих резултата надлежна општинска Комисија ће одлучивати о захтевима поднетим за ученичке и студентске стипендије из општинског буџета, с обзиром на то да добитници државних, не могу остварити право на стипендије општине, као ни корисници стипендија и кредита спортских, културних и других организација које се финансирају из општинског буџета.

 Иначе, предвиђено је да се у текућој академској односно школској години, са 6.000 динара месечно стипендира 60 редовних студената државних факултета, од друге до завршне године, чија је најмања просечна оцена 9, четири ђака генерације претходне школске године, односно студената прве године факултета и 10 редовних ученика од другог до четвртог разреда средње школе, који константно имају одличан успех и постигнуто неко од прва три места на међународним и републичким такмичењима и олимпијадама знања, за које стипендије месечно износе 3.000 динара.

 Ранг листа кандидата за ученичке и студентске стипендије из буџета општине Параћин у 2019/2020. години биће објављена на огласној табли Управе и интернет страници општине, на основу чега ће са добитницима бити закључени Уговори о коришћењу. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online