НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Општинско веће о захтеву Светлане Гајић

УТОРАК, 28. 01. 2020.

  Општинском већу је, за 438. седницу, достављен писано образложен захтев Светлане Гајић, директорке основне школе "Ђура Јакшић", за подршку локалне самоуправе због злоупотребе државних институација од стране локалног СНС-а, по питању њеног разрешења, уз основану сумњу на кривично дело трговине утицајем.

 Како се поред осталог наводи, у школи је по анонимној пријави спроведен ванредни инспекцијски надзор. Наложене мере су испоштоване, иако, наводним неправилностима није нанета никаква штета установи, запосленима или трећим лицима. Такође, у међувремену, директор Технолошке школе, Дејан Нешић, у локалном СНС-у задужен за просвету, информисао је директорку школе "Ђура Јакшић", о састанку на коме ће, због њеног разрешења, са Миланом Илићем, одборником Српске напредне странке у Скупштини општине Параћин, договорити и предложити кандидата за вд директора школе, наведено је у писму Општинском већу, што је директорка и потврдила. Веће је тим поводом једногласно донело Закључак, да се о писму обавести Скупштина, наложи општинским службама да обавесте јавност о постојању основане сумње на кривично дело трговине утицајем, утицају на разрешење и именовање јавних функционера у образовању, од стране лица која нису за то надлежна и кршењу законских прописа, затим да се поднесе кривична пријава надлежним државним органима због кривичног дела трговина утицајем и предузму мере и да општина Параћин, преко Општинског већа, о поднетој кривичној пријави обавести Министарство просвете, Одељење у Јагодини и инспекторе који су вршили надзор.

 Веће је упутило на сагласност ресорном министарству Нацрт овогодишњег Програма подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја за општину Параћин и донело Решење о преносу средстава буџета које није могуће искористити у текућу буџетску резерву и њихов распоред ПУ "Бамби". Скупштини су на усвајање упућени Нацрти Одлука о усвајању Извештаја о раду у 2019. години, са финансијским извештајима Управе за инвестиције и одрживи развој и Управе за послове органа општине, затим су и Финансијски планови прихода и расхода за 2020. МЗ Давидовац, Дреновац и Рашевица, добили једногласну сагласност већа. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online