НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

СРЕДА, 29. 01. 2020.

  На седници Општинског већа општине Параћин која је одржана у уторак, 28.јануара 2020.године донет је Закључак да се поднесе кривична пријава против Дејана Нешића директора Технолошке школе у Параћину због основане сумње да је извршио кривично дело: трговина утицајем, према одредбама члана 366.став 3. Кривичног законика.

 Према писаном захтеву директорке ОШ Ђура Јакшић у Параћину достављеном Општинском већу општине Параћин у коме тражи подршку локалне самоуправе због злоупотребе од стране Српске напредне странке у Параћину, основано се сумња да је директор Технолошке школе Дејан Нешић користећи свој службени, односно претпостављени друштвени утицај у Српској напредној странци посредовао да се изврши службена радња која се не би смела извршти.

 О допису директорке ОШ Ђура Јакшић у Параћину, као и о закључку Општинског већа општине Параћин писмено су обавештени Министарство просвете Републике Србије, Школска управа у Јагодини и републичка просветна инспекција у Крагујевцу.

 Општина Параћин осуђује овакав облик притисака и покушај злоупотребе државних институција, у овом случају Министарства просвете у политичке сврхе, те се надамо да ће надлежно министарство заштити систем образовања од политичких утицаја.

 У прилогу овог саопштења достивљамо допис директорке ОШ Ђура Јакшић и Закључак Општинског већа општине Параћин бр.06-22/2020-III од 28.01.2020.године.

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

29.01.2020. 

 ДОПИС

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online