НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Напредује изградња "Римастер" хале

СРЕДА, 19. 02. 2020.

 У Индустријској зони "Змич", постављањем панела на објекту производне хале у склопу будућег Индустријског парка, приводе се крају спољни радови, после којих ускоро крећу и унутрашњи. Халу од преко 3.000 квадрата, једну од највећих општинских инвестиција, која се гради како би се обезбедили услови за отварање нових радних места, закупила је шведска Компанија "Римастер", сходно намерама да садашњу производњу, започету у Параћину, пре нешто више од годину дана, из изнајмљене хале пресели, прошири производне капацитете и фазно, инвестирајући у пословање, наредних година, до краја комплетног инвестиционог циклуса, запосли до 1.000 људи.

 Хала се гради према строгим захтевима великог страног инвестора, иначе, највећег послодавца у Параћину и околини. Ангажовани извођач настоји да комплетан посао заврши у уговореном року, како би шведски "Римастер", на пролеће, како је предвиђено уговором о закупу, имао све потребне услове да производњу пресели у нови објекат.

 Према ранијим најавама представника те компаније, прелазак у већи простор у почетној фази инвестирања значио би око 200 нових радних места, чији ће се број повећавати, онако како се буде ширила производња. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online