НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Три уговора са Канцеларијом за јавна улагања

ЧЕТВРТАК, 27. 02. 2020.

 Ове године општина Параћин је, са Канцеларијом за јавна улагања Републике Србије, уговорила финансирање три пројекта обнове и унапређења објеката јавне намене, по програму Владе из 2017. године, чија се реализација очекује наредних месеци.

 Пре скоро три године, параћинска општина је предложила санацију и адаптацију подручног одељења школе "Бранко Крсмановић" Сикирица, у Дреновцу, реконструкцију и доградњу најстаријег школског објекта у граду, основне школе "Радоје Домановић", као и објекта Центра за социјални рад, по пројектној документацији коју општина финансира и припрема.

 По уговорима да за рачун и у уме Републике, финансира спровођење, Управа за инвестиције и одрживи развој је, почетком марта, расписала јавне набавке за избор извођача радова у школи у Дреновцу и Центру за социјални рад, вредности преко 106 милиона динара за прве, односно 62 милиона за друге пројектне радове, без ПДВ-а.

 Пре два дана потписан је и трећи уговор са Канцеларијом, за школу "Радоје Домановић", по коме ће ускоро бити расписана и јавна набавка за послове вредне око 207 милиона, такође без пореза на додату вредност.

 За пројекте дреновачке школе и Центра, комплетна процедура избора би, уважајући све рокове евентуланих жалби понуђача, требало да буде окончана и радови започети крајем марта. Иначе, школа "Радоје Домановић", предложена је Канцеларији, јер је у најлошијем стању у односу на остале три градске школе, а према пројекту, следи јој озбиљна реконструкција, изградња новог простора, кухиње са трпезаријом и уређење школског дворишта са новим садржајем. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online